Spela golf på Gotland i sommar?

4 June 2010

Gimmie listar Gotlands bästa banor

Spela golf på GotlandSommaren närmar sig med stormsteg! För många är golf på Gotland ett givet inslag under semestern. Gotlands klimat är perfekt för golf, ön erbjuder en varm höst och en mild vinter! Tack vare närheten till havet är golfbanorna på Gotland ofta spelbara året runt.

Gotlands bästa golfklubbar

Användarna på Gimmie rankar just nu Gotlands golfklubbar på följandevis:

 1. Visby GK
  Jätteanläggning med 27-hål på på Kronholmen bara en kvart söder om centrala Visby. Kul seasidekänsla. Äldsta golfbanan på hela ön.
 2. Slite GK
  Slite Golfklubb är en vacker och utmanande 18-hålsbana med ett väl fungerande övningsområde. Golfbanan kännetecknas av att naturen utnyttjas på ett fint sätt och ger en utmanande bana som uppskattas av så väl nybörjare som av den lite bättre golfaren.
 3. När GK
  En naturbana i öppen terräng med inslag av skog. En “skotsk hedbana” i fin Gotlandsnatur nära havet. I anslutning till banan finns restaurang, omklädningsrum med duschar och bastu, övernattningsstugor och en liten shop.
 4. Gumbalde GK
  Gumbalde är en skön oas på södra Gotland där du kan koppla av och njuta. Hela anläggningen är belägen i vacker gotlandsnatur med närhet till god mat, shopping, hav och kultur.
 5. Gotska GK
  Granne med flygplatsen och bara några minuter från Visby centrum ligger Jack Wenmanbanan. Relativ öppen hedbana av linkskaraktär på flygplatsens västra sida. Layouten och vinden gör att du tvingas vårda ditt spel.
 6. Ljugarns GK
  Vackert belägna 9 hål på sydöstra Gotland, med havsvinden som närmaste sällskap.

Håller du inte med denna ranking? Gå in på Gimmie.se , skriv din kommenterar och lämna ditt betyg.

Detta är tredje inlägget i en serie av inlägg kring Sveriges golfdistrikt och golfklubbar kopplade till dem.

Tidigare inlägg:

* Stockholms golfdistrikt
* Göteborgs golfdistrikt